沙田萬怡酒店

2013-02-24
沙田萬怡酒店

踏入蛇年之始就立即有新酒店落成了﹗最新推介的是位於沙田石門的萬怡酒店,由南豐集團投資20億發展,由萬豪國際集團管理,所以絕對係信心的保證。

據了解,呢間酒店將會於3月頭正式開幕,裡面嘅ballroom以無柱式設計,最多可以擺28圍。佢嘅樓底頗高,加上無柱式設計令感覺更加開揚;最理想的是ballroom外有寬闊的走廊俾新人擺放receptions同decorations,可以佔用嘅地方又多左。

由於酒店比較新,所以minimum charge都比較user-friendly,以2013年年尾的週末擺25圍而言,就大概係廿二萬左右,所以適合想於酒店擺酒但budget又唔係太多的新人。

其實沙田萬怡酒店既有國際branding,又鄰近沙田、大圍火車站,又係新酒店,所以的確幾理想,有興趣的準新人就要快了!

Text: Apple
Photos: Marriott

沙田萬怡酒店沙田萬怡酒店沙田萬怡酒店沙田萬怡酒店

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Filled Under: 編輯推介
All Rights Reserved by © 2014 wewed.
Designed by wewed
Wordpress Template